Inloggen

Agenda

Kerkdienst in de Dorpskerk
Zondag, 28 Januari 2018, 10:00 - 11:00

Zondag 28 januari, 10.00 uur
Kerkdienst in de Dorpskerk
Voorganger: ds. Kaj van der Plas

Kinderkerk
Kinderoppas aanwezig

Na afloop van de dienst is er gelegenheid voor ontmoeting met koffie en thee. Voor de kinderen is er linonade.

 

Kerkdienst met performance

Over het algemeen zijn gemeenteleden van de Dorpskerk wel te porren voor muziek. En voor woordkunst. Ze komen 28 januari samen in een wervelende performance: weer eens een andere manier om te voelen en mee te maken wat een Bijbeltekst kan betekenen. 

Klaas Bil is een kunstenaar met veel talenten. Zijn muzikale talent bundelt hij 28 januari met het schrijftalent van tekenaar/dichter Bernhard van Loon. Samen met ds. Kaj van der Plas geven zij in de kerkdienst een performance rondom het beroemde verhaal over Babel. Mensen die (eendracht maakt macht) een toren willen bouwen tot in de hemel. Die uiteindelijk aan spraakverwarring ten onder gaat.

In de performance wordt het verhaal uit Genesis naverteld in muziek, klank en tekst. We bewegen van de ‘tijd dat alles ontstond’ via ‘het ontstaan van harmonie’ naar ‘de ontsporing, de error, de verwarring’. Ten slotte valt alles uiteen in de verspreiding, het afscheid. De gemeente wordt (zittend op hun plek) in de performance betrokken.

Is dit een viering voor fijnproevers? Moet je dus maar thuisblijven als je denkt dat je ‘hier niks mee hebt’? Niet doen! Want misschien is het gewoon een kwestie van spraakverwarring. Nou ja, weet je in ieder geval welkom!

Ds. Kaj van der Plas

Inloggen or Aanmelden