Sinterklaas en Oekraïne

Sinterklaas vergeet de kinderen niet.

De diaconieën in Eelde-Paterswolde, Vries en Zuidlaren hebben het plan opgevat om sinterklaas een handje te helpen zodat hij de kinderen die het wat moeilijker hebben niet vergeet. We vroegen u om een handje te helpen.
Die oproep was niet aan dovenmansoren gericht. Inmiddels (update 10 november) hebben we al meer gevers dan kinderen. Opgeven is dus niet meer nodig. De mensen die zich op hebben gegeven krijgen binnenkort meer te horen.

Verkoop Uien voor school in Oekraïne

De kerken in Zuidlaren zijn in september begonnen met een nieuw diaconaal project. Gekozen is voor Oekraïne, vanwege de oorlog die er op dit moment gevoerd wordt en omdat er veel hulp nodig is voor de wederopbouw. Er is gekozen voor een kinderopvang/school voor de kinderen van 3 tot ongeveer 8 jaar. De naam van het project is Halubuda, dit is de naam van de school.
Omdat we als diaconieën in Eelde-Paterswolde, Vries en Zuidlaren steeds meer samenwerken, doen we graag mee aan de Uien verkoop voor de school in Oekraïne. De uien komen van Drentse grond, zijn van goede kwaliteit en kunnen goed bewaard worden; die van vorig jaar werden afgelopen augustus nog in gerechten verwerkt!!
De uien worden verkocht voor €1,50 per kg waarvan €1,10 voor het project bestemd is!!!
Te bestellen door het invullen van de lijst in ‘t Loughoes of door te mailen naar met als onderwerp uien voor school en in de mail: naam, adres, en hoeveelheid uien in kilogram.
U kunt uien bestellen tot 1 december. Daarna verzamelen we de opgaves en gaan we de bezorging regelen.
Betalen kan dan contant of via een tikkie.