Muzikale Lezing Dorpskerk 22 april

Muzikale lezing  ‘Leven met wat je niet in de hand hebt’.


Muzikale lezing  ‘Leven met wat je niet in de hand hebt’.

Op maandag 22 april om 20.00 uur is er in de Dorpskerk een lezing in het kader van Vorming en Toerusting. In de vorige KC hebben we al aangekondigd dat dit keer Frits de Lange een muzikale invulling zal geven aan de lezing over zijn boek Overweldigend, Leven met wat je niet in de hand hebt.

Frits de Lange schrijft over deze lezing:

“Ooit moesten we alles nemen zoals het kwam. De Voorzienigheid of het lot bedeelde ons iets toe. De laatste twee eeuwen benadrukten we onze eigen autonomie en dachten we dat wijzelf de wereld wel konden managen. Nu leven we met een permanent crisisgevoel waarbij we de regie hebben verloren.  

Het gevaar is dat we ons boos opsluiten in ons eigen gelijk, ons terugtrekken in onze eigen bubbel. 

Dat lost niets op.

Beter is het om in verbinding te blijven met de wereld om ons heen, met de mensen en met de planeet waarop we wonen. Mijn lezing is een pleidooi voor hernieuwde afstemming, voor resonantie met het leven dat we niet in de hand hebben. Dansers doen dat – laten we aan hen een voorbeeld nemen.”

De lezing is een combinatie van zorgvuldig gekozen liedjes over het thema en een prikkelende, inspirerende tekst waarmee Frits de Lange probeert de inhoud van het boek dichter bij de ervaring van mensen te brengen.

Eessa Frieman vertolkt indringende songs over hoe verrukkelijk én verschrikkelijk het leven kan zijn. Liedjes over kwetsbaarheid, pijn en verlangen, maar ook over geloof, schoonheid en intens geluk. Frits de Lange begeleidt haar op gitaar.

Een programmaboekje met alle liedteksten is beschikbaar.

Frits de Lange is hoogleraar ethiek aan de Protestantse Theologische Universiteit Groningen. Hij heeft verschillende boeken op zijn naam staan.

Eessa Frieman werkte bij Shell en Eneco Wind als Veiligheidsadviseur. In die periode zong ze als lead vocal en als backing vocal in diverse bands. In 2022 besloot ze te stoppen met werken maar zeker niet met zingen.

U bent van harte welkom op deze avond die wordt gehouden in de Dorpskerk. Aanmelden is niet nodig. Een bijdrage voor koffie/thee wordt op prijs gesteld. Einde programma ongeveer 22.00 uur.

Groep Vorming & Toerusting