Wie zijn we?

De medewerkers van de Dorpskerk

De Dorpskerk heeft een groot aantal vrijwilligers. Daar zijn we erg blij mee. Op sommige mensen kunnen we regelmatig, op andere af en toe een beroep doen. Er is een aantal 'professionals' dat de gemeente ondersteunt. In bestuur en pastoraat. Als koster-beheerders. Of als cantor-organist. 


Kaj van der Plas

Kaj van der Plas rondKaj van der Plas (1980) verruilde in 2007 zijn studentenbaan als gastheer in een restaurant voor het werk van dominee in de Dorpskerk. Hij groeide op in Apeldoorn en studeerde theologie in Groningen.

Kaj heeft een brede interesse, samen te vatten als 'mensen verbinden met verhalen'. Als predikant van de Dorpskerk gaat hij voor in kerkdiensten, helpt organiseren, biedt een luisterend oor aan mensen in blije of verdrietige omstandigheden, houdt contact met jong en oud, en is (een beetje) het gezicht van de Dorpskerk naar buiten.

Het leukste aan zijn werk vindt hij de afwisseling, en hoe een beetje aandacht het grootste verschil kan maken.

Voor meer informatie: www.domineekaj.nl

 


Marjan en Peter Dijk

Marjan Dijk rond Peter Dijk rondMarjan (1963) en Peter (1966) Dijk werkten allebei als kok in diverse sterrenrestaurants. Toen het verlangen naar een wat rustiger bestaan opkwam en hun zonen geboren werden, vestigden ze zich in Eelde.

Als kosters/beheerders zorgen ze voor een gastvrij onthaal bij kerkelijke en niet-kerkelijke activiteiten in de Dorpskerk en het aangrenzende zalencentrum ’t Loughoes.

Ze doen dit nu al weer 15 jaar en de veelzijdigheid van het werk (keuken, techniek, audio/video, groen-onderhoud) maakt het leuk. Vooral trouwerijen en uitvaarten vormen dankbaar werk.
U kunt met Peter en Marjan afspraken maken voor het gebruik van 't Loughoes en de Dorpskerk.


Vincent van Laar

Vincent van Laar rondVincent van Laar (1963) behaalde in 1984 aan het Utrechts Conservatorium het diploma orgel UM (uitvoerend musicus). In 1988 behaalde hij vervolgens aan het Koninklijk Conservatorium te ’s Gravenhage het diploma klavecimbel UM.

Sinds 1991 is Vincent werkzaam als cantor en organist van de Dorpskerk in Eelde. Hij begeleidt op het orgel de wekelijkse eredienst, en rouw- en trouwdiensten. Daarnaast is hij dirigent van het cantatekoor. Ook is hij dirigent van verschillende zanggroepen die speciaal voor een gelegenheidsdienst worden samengesteld.

Naast de activiteiten in de Dorpskerk speelt Vincent orgel en klavecimbel in diverse orkesten en ensembles. In de zomermaanden geeft hij regelmatig orgelconcerten. Als orgeldocent is hij werkzaam bij de Evangelische Kirche, op verschillende plaatsen vlak over de grens.

Vincent houdt ervan om te werken met enthousiaste zangers die muziek een warm hart toedragen.
Voor meer informatie: www.vincentvanlaar.com