Kinderkerk

Iedere zondag, behalve tijdens de zomervakantie , is er tijdens de ochtenddienst kinderkerk voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De kinderkerk is boven in ’t Loughoes. Bij het begin van de kerkdienst gaan de kinderen gewoon met hun ouders mee de Dorpskerk in en maken zo het welkom mee en het zingen van de eerste paar liederen.
Daarna vertelt de dominee meestal een speciaal verhaal voor de kinderen. Na dit verhaal, en het zingen van het lied: “We gaan voor even uit elkaar”, Wij gaan voor evennemen ze hun eigen lichtje, aangestoken aan de Paaskaars, mee naar 't Loughoes.

Daar aangekomen is er voor de kinderen een eigen (kinder)kerkdienst. We beginnen meestal met een gebed waarna we kijken wie er allemaal zijn en of we elkaar allemaal al kennen. Als dat niet zo is dan maken we even een kort voorstelrondje door de namen te noemen.

De leiding van de kinderkerk heeft elke week een verhaal voorbereid voor kinderen dat aansluit bij het thema van de dienst. Na dit mooie verhaal praten we altijd even na over waar het nu precies over ging. Wat het (voor onszelf) kan betekenen en wat de kinderen hieruit kunnen leren voor als ze straks weer naar huis gaan.

Als er daarna nog tijd over is dan knutselen of tekenen we nog over het onderwerp waar we het zojuist over gehad hebben.

Kort voor het einde van de kerkdienst gaan we vanuit ’t Loughoes met alle kinderen terug naar de dorpskerk. Meestal gaan we de kerk weer binnen tijdens de collecte om zo het einde van de dienst en de zegen van de dominee mee te maken.Twee kinderen helpen ook met collecteren.

Heb je vragen mail dan met .

De leiding van de kinderkerk:
Bart, Dorinda, Freddie, Gertjan, Henny, Ina, José, Lourien, Rian, Sjoerd, Tineke, Audry en Titia.

View the embedded image gallery online at:
https://www.dorpskerkeelde.nl/kinderkerk#sigProId0df24e5310