Wat doen we?

Inspireren

Geloven als manier van kijken
Geloven is relevant, ook in deze tijd. Omdat het inspireert. De bijbelverhalen laten je met andere ogen naar jezelf en de wereld kijken. Liefdevolle ogen (wees niet zo hard voor jezelf) én kritische ogen (doe wat goed is). Geloven kan mensen helpen zin te ervaren in hun leven. We zoeken samen naar relevantie en inspiratie, door samen over geloven te leren.

Leren om op koers te blijven
De kerk brengt verschillende mensen samen. Zo leer je gemeenschap te vormen als mensen van allerlei achtergronden. Dat kan de wereld wel gebruiken. De geschiedenis van de kerk en veel van wat ons is doorgegeven, helpt ons koers te bepalen of vast te houden. Op weg naar…? Daar wordt ook in de Dorpskerk verschillend over gedacht. Maar wel met respect voor elkaars opvattingen en inzichten en vol optimisme.

Gesprekskringen en lezingen 
De gemeenschap komt op verschillende momenten bij elkaar om met en van elkaar te leren. Er zijn gesprekskringen maar ook worden in het kader van "Vorming & Toerusting" lezingen georganiseerd. Voor 2023 staan er voorlopig 3 lezingen op het programma.

Jongeren en kinderen
Voor de jongeren is er catechese: dat noemen we X-plore (link naar pagina). We verkennen wat het betekent om te geloven. Ook gaat het over de vragen die geloven meebrengt, over de bijbel en belangrijke thema’s uit de geloofsgeschiedenis. Er is een groep van 12-14 jarigen en een groep 15-17 jarigen. Jaarlijks wordt er voor de jongere kinderen gedurende twee of drie avonden een thema behandeld, zoals ‘dopen’, ‘avondmaal’, en ‘kerkdienst’. De leermomenten van jongeren en kinderen staan onder leiding van de predikant.

Wat doen we?